Sunday, November 21, 2010

@LEGUESSWHO tips by @norbertpek - The Tallest Man On Earth, Grasscut, The Strange Boys

We have asked our favorite promoters, festivals and bands to tip their three recommendations from this year's Le Guess Who? festival line-up. This edition: Dutch journalist Norbert Pek (Nieuwe Revu, De Groene Amsterdammer a.o.)

The Tallest Man On Earth (Sun 28 Nov)
Niet alleen heeft hij met The Wild Hunt één van de beste platen van het jaar gemaakt, ook live is de Zweedse Kristian Matsson een indrukwekkende wervelwind. Hoe beweeglijk kan een singer/songwriter zijn!? De kleine man (geloof ze niet, die artiestennamen) heeft een snerpende stem waarmee hij durft te bijten en het gitaarspel is vol en rijk. Live geloof je haast niet dat het uit één en dezelfde persoon komt. Niet te missen dus.

Grasscut (Fri 26 Nov)
Soms is de eerste luisterbeurt de allermooiste. Bij 1 Inch / 1/2 Mile van Grasscut is dat het geval, want het knip- en plakwerk (inderdaad, ze cutten meer dan grass) van het duo Andrew Phillips en Marcus o’Dair is een spannende trip. De electronica en samples zijn verrassend en regelmatig supermelodieus, maar worden nooit uitgemolken. En wees niet bang, vele luisterbeurten later is het nog steeds interessant.

The Strange Boys (Thu 25 Nov)
Verwacht van The Strange Boys nooit dat ze iets gepolijsts maken. Als iets voorop staat is het de aangename nonchalance die ze in hun muziek tentoonspreiden. De jonge Texanen hebben een rock-’n-rollgeluid dat we decennia eerder ook zijn tegengekomen - Rolling Stones, Velvet Underground - en belanden recenter tussen Black Lips en het zwalkende van Pete Doherty. Bovenal schijven ze erg goede liedjes.

Tomorrow: Le Guess Who? tips by The Black Atlantic-frontman Geert van der Velde.

No comments:

Post a Comment