Tuesday, November 23, 2010

@LEGUESSWHO tips by @StPauldj - Sleigh Bells, Greenhornes, Idiot Glee

We have asked our favorite promoters, festivals and bands to tip their three recommendations from this year's Le Guess Who? festival line-up. This edition: DJ St. Paul.

Sleigh Bells (Sat 27 Nov)
Sleigh Bells doen op het label van MIA wat de Britse straatdiva zelf niet gelukt is dit jaar, urgente muziek maken. Rill Rill is de ballade om over naar huis te schrijven. En Kids de wooferbasher om het huis dan maar gelijk helemaal op te blazen. The B 52's anno 2010. Met bijpassende toeters en gebroken ritmes. Hard maar poppy. Of andersom. Ik weet het niet meer, te lang met mijn hoofd geschud op het mooie geweld van Sleigh Bells.

The Greenhornes (Thu 25 Nov)
Iets minder 2010, maar gruwelijk goed. Sommige bands doen de jaren zestig beter dan de jaren zestig zelf. Niet dat ik daar iets vanaf weet natuurlijk. Jack Lawrence en Patrick Keeler gelukkig wel. Zij keren terug naar hun oorspronkelijke band nu The Raconteurs even een pauze ingelast hebben. The Dave Clark Five, Blossom Dearie, The Kinks. Je hoort het allemaal terug, maar het voelt nergens als een herhalingsoefening. Vooral live een indrukwekkende les in popmuziek.

Idiot Glee (Sat 27 Nov)
Naar Caribou gaan we sowieso allemaal, dus wil ik even Idiot Glee onder aandacht brengen. Deze band van James Friley laat eenzelfde indruk achter als ooit Jens Lekman deed. Een origineel amalgaam van invloeden. Check zijn cover van Bill Withers' Ain't No Sunshine op youtube en je weet een beetje wat te verwachten. Zijne geloopte dubheid laat horen waarom schoonheid in een klein hoekje zit. Had niet misstaan op het Weekend Van Het Kippenvel.

Later today: Eppo Janssen (Pukkelpop, Studio Brussel).

No comments:

Post a Comment